6 wątróbek z królika
1 szklanka wywaru z kurczaka
1/4 szklanki krojonych grzybów
2 łyżki mąki
1 łyżka siekanej cebuli
1 łyżeczka pietruszki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta pieprzu do smaku
Sposób przygotowania:
1. Podsmaż cebulę na patelni. W międzyczasie przygotuj wątróbkę.
2. Obtocz wątróbkę w mące i dodaj ją na patelnię gdy już cebula będzie miękka. Smaż przez ok. 3 minuty.
3. Dodaj grzyby, sok z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
4. Stopniowo dolewaj wywaru do mieszaniny. Gotuj do czasu, gdy grzyby będą już miękkie.
Danie jest już gotowe! Całość możesz posypać pietruszką dla dekoracji.
0 komentarze:
Prześlij komentarz