środa, 14 grudnia 2011

Pieczony dziki królik

Składniki:
1 dziki królik
2 łyżki szałwii
1 średnia cebula, pokrojona w plastry
6 plastrów boczku
mąka
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Pokrój królika na części. Umieść go w naczyniu z posoloną wodą na ok. 1 godzinę.
2. Po wyjęciu z wody osusz mięso, obtocz w mące i posyp solą i pieprzem.
3. Ułóż 3 plastry boczku na dnie żaroodpornego naczynia. Połóż na nie królika, posyp szałwią. Pokryj plastrami cebuli i na wierzch połóż resztę boczku.
4. Zalej wodą i wstaw na 2,5 godziny do piekarnika o temperaturze 200 stopni.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 
Copyright 2010 Królik przepisy | Powered by Blogger.