1 królik
6 małych cebulek
4 1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
300 g selera
400 g marchwi
400 g ziemniaków
1/2 szklanki mąki
1 łyżka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Pokrój w kostkę seler, marchew. Pokrój królika na mniejsze części.
2. Wrzuć królika, seler, marchew, sól, pieprz i cebulki do 2 litrów gotującej się wody. Gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, dopóki królik nie stanie się miękki.
3. Pokrój ziemniaki w kostkę i dodaj je do potrawki.
4. Wymieszaj ze sobą mąkę i 3/4 szklanki wody. Dodaj je do potrawki i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje, a ziemniaki będą miękkie. Dodaj pietruszkę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz