1 królik
czerwone wino
4 łyżki masła
2 średnie cebule, krojone w plastry
3 łyżki mąki
1 1/2 szklanki wody
1 puszka grzybów
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 liść laurowy
1/2 łyżeczki pietruszki
1/4 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki tymianku
Sposob przygotowania:
1. Pokrój królika na mniejsze kawałki, zalej winem i odstaw do lodówki na noc.
2. Rozpuść masło w garnku, dodaj cebulę i gotuj, dopóki cebula nie stanie się miękka.
3. Dodaj mąkę i 1 szklankę marynaty, w której leżał królik, i wymieszaj. Dodaj wodę, grzyby, resztę marynaty, sól, pieprz i zioła. Zagotuj zawartość garnka, dodaj mięso z królika i trzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez 1,5 godziny.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz